
Чай-Сорго Лимонне Єгипет
380 ₴
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
+380 (97) 443-84-45
- +380 (93) 286-04-65
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Лимонне сорго – висока багаторічна трав'яниста рослина, спочатку зростала в теплих тропічних регіонах Старого Світу. Східно-індійську лимонне сорго, також зване кохинхинкской або малабарской травою, відбувається з Камбоджі, Індії, Шрі-Ланки, Бірми і Таїланду, тоді як західно-індійський лимонне сорго, як передбачається, родом з Малайзії. Незважаючи на те, що обидва ці взаємозамінні сорти, західно-індійський лимонне сорго більше підходить для використання в їжу. В Індії його також використовують у медичних цілях та в парфумерії. ЛемонграссНесколько видів багаторічних злаків родом з Індії набули популярність як пряно-ароматичні рослини. Успішну конкуренцію на ринку лимонних ароматів становить культурний тропічний злак – лимонне сорго. Воно схоже на осоку і зростає великими жорсткими пучками. Лимонне сорго успішно вирощують по всьому тропічного поясу Азії, Африки і Америки, знімаючи урожай 4 рази на рік. Основний компонент лимонного сорго і ефірної олії з нього – цитраль, він необхідний в парфумерній промисловості, косметичної та у виробництві харчових добавок, т. к. відмінно імітує аромат лимона. В лимонному сорго цитраля так багато, що воно стає основним джерелом ефірного масла, витісняючи з ринку пряно-ароматичних трав інших конкурентів. Згадайте, як в дитинстві ми вишукували і жували солодкі травинки, і легко зможете уявити собі, що таке лимонне сорго, як спеція. Правда, трава ця жорстка, більш-менш м'яка у неї тільки нижня частина, приблизно 5-6 див. пучки лимонного соргоСвязанные в пучок свіжі листя лимонної трави можна злегка відбити дерев'яним молотком до появи соку і скористатися ними як подобою пензлики для змащування маринадом м'яса, риби або дарів моря під час запікання в духовці або смаження на грилі. Можна злегка бланшувати стебла і використовувати довгі зелені «стрічки» як ароматних зав'язок для прикраси різних блюд. Аромат лимонної трави властивий безлічі страв Шрі-Ланки, Індонезії, Таїланду, В'єтнаму, Камбоджі. Лимонна трава додається в супи з риби і морепродуктів – вона пом'якшує їх запах. Лимонне сорго не буде зайвим і на наших кухнях. Його можна використовувати в якості маринаду для риби або птиці перед запіканням, ароматизувати бульйони, в яких ми збираємося варити або припускати рибу. Стебла лимонного сорго добре зберігаються в холодильнику – пару тижнів у відділенні для овочів вони пролежать абсолютно спокійно. Часто в етнічних магазинах спецій лимонна трава доступна в сушеному вигляді, і навіть у двох варіантах: окремо висушена і подрібнені нижня і верхня частини. З більш тонких верхніх частин вийде відмінний чай з яскравим лимонним ароматом. Адже дуже часто ефірне масло лимонної трави додають в чайні суміші, особливо з зеленим чаєм, які позиціонують, як лимонні. Інші назви лимонного сорго: лемонграс, лимонний злак, цитронелла, лимонна трава, челнобородник Застосування лимонне соргоИзвестно близько 55 сортів лимонного сорго. Одні з них застосовуються не тільки в кулінарії, з інших сортів роблять ефірне масло, рослина використовується в традиційній і народній медицині, парфюмерній промисловості. За зовнішнім виглядом лимонна трава нагадує молодий бамбук. Тонкі, довгі листки світло – зеленого кольору з червонуватим відтінком в нижній частині виростає до двох метрів у висоту. У свіжому вигляді рослина не їдять, листя занадто жорсткі. Використовують як приправу, яку з готового страви перед подачею до столу потрібно діставати. Це рослина з довгими, високими, що нагадують очерет, листям. Рослина має цитрусовим ароматом, може бути висушене і смолото або використовуватися свіжим. Сушене лимонне сорго потрібно замочити у воді за 2 години до використання. Стебло, за винятком м'якої серцевини, занадто жорсткий, щоб його їсти. Проте, він може бути тонко порізаний для додавання в блюдо. Також його можна розім'яти і додати цілком. В цьому випадку разом з соком із стебел добре вивільняються ароматичні масла. Біла цибулина сорго подрібнюється і використовується в якості спеції. Лимонне сорго широко використовується в якості приправи в азійських і карибської кухні. Крім цього, спеція широко застосовується в тайської, філіппінської, в'єтнамської кухні. У тайській кухні готують оригінальну страву – шашлички з курячого фаршу, в якому замість шампурів використовують стебла лимонного сорго. Додається приправа і в маринад для рибних і м'ясних страв. Ніжний лимонний аромат чудово поєднується з курячим м'ясом і рибою. Нерідко лимонне сорго додають в овочеві та рибні супи. Воно прекрасно поєднується з часником, кінзою, перцем чилі, його додають у страви з креветок, приправляють яловичину і баранину. Часто його використовують в каррі і салатах. І свіже і сушене лимонне сорго з готових страв перед подачею потрібно обов'язково витягувати. Чай з ленмонграссБлагодаря лимонного аромату ця рослина часто додають в освіжаючі напої та чаї. Якщо настояти лимонне сорго в гарячій воді, то вийде запашний трав'яний чай, який вважається хорошим профілактичним засобом від застуди. У продажу є і висушене і свіже лимонне сорго. Зі свіжого зрізують верхівку стебла і видаляють прикореневу частину. Потім знімають кілька зовнішніх шарів і лише після цього можна нарізати шматочки стебла і додавати в страви. Використовується тільки біла частина. Сушене сорго перед використанням потрібно розмочувати у воді не менше двох годин. Стебла не ламають на шматки, а закладають в блюдо цілком. Властивості Лимонне сорго надає антисептичну, антидепресантну, антимікробну, жарознижувальну, антиоксидантну, бактерицидну, седативну дію. Крім цього, він зміцнює нервову систему, знімає депресивні стани і головні болі.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Єгипет |
Форма випуску | Листовий |
Розмір чайного листа | Дрібнолистовий |
Інформація для замовлення
- Ціна: 380 ₴